Duurzame voeding

Wil je weten wat jouw milieu impact is en hoe je deze kan verlagen door middel van je voedselafdruk? Wil je de ketens verkleinen en zo min mogelijk voedsel verspillen? Dan is de training Duurzame voeding wat voor jou. Een met een integrale benadering van voeding waarbij niet alleen jouw gezondheid centraal staat, maar ook die van onze planeet.

 

De productie van voedsel vraagt veel van de wereld. 20 tot 35% van de milieubelasting en van de uitstoot van broeikasgassen komt door de productie en consumptie van voedingsmiddelen. Puur en meer plantaardig voedsel eten geeft duurzaamheidswinst ten opzichte van het huidige voedselpatroon van de gemiddelde Nederlander. Door in de supermarkt bijvoorbeeld al zo bewust mogelijk te kiezen kan die winst verder verhoogd worden, tot wel de helft van de milieudruk van ons eten. De training is gebaseerd op wetenschap en vertaald naar de praktijk. 

 

In de training gaan we aan de slag met

- Welke producten zijn nou eigenlijk de meest duurzame keuze?

- Hoe kan ik zo min mogelijk voedsel verspillen ?

- Welke producten kan ik het beste eten in welk seizoen?

- Wat was er allemaal nodig om het op jouw bord te krijgen? Welke schakels zaten er tussen? 

 

Je gaat naar huis met een boekje waarin het allemaal nog eens staat samengevat en waarin duurzame (plantaardige) recepten zijn opgenomen ter inspiratie.

 

Voor een lagere milieu impact van de organisatie:

- Bedrijven kunnen zich ook aanmelden !

 

Praktisch

- 1,5 uur

training duurzame voeding duurzaamheid, duurzaamheid op het werk