Ademcoach in Amsterdam 

Hi, ik ben Mees 

Aandachtig, liefdevol, open-minded en down to earth zijn eigenschappen waardoor anderen zich veilig bij mij voelen. 

Altijd al enorm sensitief en vanaf jongs af aan geboeid door de mens en gedrag, met een fascinatie voor gezondheid en interesse in yoga en ademwerk, wist ik diep van binnen altijd al: hier ligt mijn pad. De mens ondersteunen in de verbinding met zichzelf, en zijn/haar lijf.

 

14 jaar geleden kwam ik zelf voor het eerst in aanraking met ademwerk. Na gediagnosticeerd te zijn met Coeliakie (gluten-intolerantie) was glutenvrij eten mijn medicijn voor herstel van extreem ondergewicht. Maar ondertussen had ik een eetstoornis ontwikkeld. Een enorm diep dal waarbij ik het contact met mezelf totaal verloren was. Na weer een gezond gewicht te hebben bereikt, heeft geforceerd gedrag heeft mij toen nog jarenlang achtervolgd. Ik was erg streng voor mezelf en moest van alles van mezelf, was bang om te falen. Wilde graag alle ballen even hoog houden. Tot ik uiteindelijk op een punt kwam waarop ik kon zien hoeveel dit me kostte: angst, slapeloosheid, paniek en hyperventilatie waren de eerste signalen van wat uiteindelijk een burn-out bleek, mijn zenuwstelsel was zwaar overbelast.  Een pad van zelfonderzoek diende zich aan. Er ontstond nieuwsgierigheid en openheid om te onderzoeken, en bereidheid om te zijn, te voelen wat Is.

Naast de reguliere therapie, ben ik toen verder de diepte in gedoken met ademwerk. Waar ik een diepte en een kwetsbaarheid kon aanraken die in reguliere (cognitieve)therapievormen soms lastig te vinden is. Daar kon ik er niet meer omheen. Mijn lichaam en adem spraken voor zich. Hier heb ik stap voor stap leren voelen hoe mijn adem, lijf en mind zo verbonden zijn met elkaar. De hardnekkige overtuigingen en mechanismes wérkelijk leren doorzien en langzamerhand meer met mijn liefdevolle, zachte deel kunnen verbinden. En meer ruimte en zachtheid weten uit te nodigen in m'n lijf.

En zo kon ik uiteindelijk ook niet anders dan verder de verdieping in duiken om zelf dit mooie werk met anderen te delen.                             En ook de reis als (adem)therapeut blijft prachtig en uitdagend tegelijk. Het blijft je raken in de kern, blijft je spiegelen en geeft je de ruimte om dat wat er speelt in het leven te doorvoelen, te herinneren en te belichamen. 

Met (zelf)vertrouwen, ontspanning, inspiratie en een liefdevolle relatie met mezelf en anderen als gevolg.

Ik gun jou dat ook. ⁣⁣⁣

 

                                                           
Ik houd enorm van dansen, muziek, reizen, natuur, verdiep me graag in gezondheid, de cycli van het lichaam en woon samen met mijn lieve vriend in Amsterdam. Daarnaast ben ik ook 2 dagen werkzaam als diëtist/leefstijlcoach en ondersteun ik cliënten bij hun relatie met voeding & leefstijl bij Dieetplaneet in Amsterdam. En ben ik co-trainer bij de modules van de Adem en Bewustzijn Academie.  

 

Achtergrond:

8 jaar ervaring als (adem)therapeut, opgeleid in o.a.:

- Opleiding tot ademcoach bij de Adem en Bewustzijn Academie (nu nog www.paradijsopaarde.nu)- Als enige opleiding tot ademwerker erkend in Nederland door GPBA Certified School/Training Program. Deze voldoet aan de normen van de International Breathwork Training Alliance: 2 jarige opleiding met minstens 400 studie-uren. Internationaal erkend.

- Opleiding tot Bewust Verbonden Adem Trainer bij De Adem en Bewustzijn Academie www.paradijsopaarde.nu - 1 jaar.

- Trainer bij de basismodules van de Adem en Bewustzijn Academie. 

- Dan Brulé's Breathwork Fundamentals Training 

- Ademruimte Breathwork basics 

- Integrative Somatic Trauma Therapy  - Embodylab

- Acceptance and Commitment Therapy & Coaching (ACT) Psychologie - Puur Jezelf 

- Bsc Nutrition and Dietetics tot Diëtist aan de HvA. 

En nieuwsgierig en leergierig als ik ben, blijf ik altijd bijleren, met een groot interesse in somatisch en traumawerk.

Mees Stegeman | Ademwerk | Breathwork Amsterdam | Ademwerk Amsterdam
Ademcoaching | Ademwerk | Breathwork Amsterdam | Ademcoach | Ademwerk Amsterdam

Volg mij op Instagram