Over Mees 

Aandachtig, liefdevol, open en kalm zijn eigenschappen waardoor anderen zich veilig en ontspannen bij mij voelen. 

Onderzoekend ben ik al op  jonge leeftijd voor het eerst in aanraking gekomen met yoga en ademwerk. Als tiener verloor ik gevaarlijk veel gewicht. Uiteindelijk kreeg ik de diagnose Coeliakie (gluten-intolerantie). Glutenvrij eten was mijn medicijn voor herstel. Maar daarnaast had ik een eetstoornis ontwikkeld. Een enorm diep dal waarbij ik het contact met mezelf totaal verloren was. Eten was het enige waar ik controle over had, het voelde veilig. Geforceerd gedrag heeft mij toen nog lang achtervolgd. Ik was erg streng voor mezelf en moest van alles van mezelf, was bang om te falen. Tot ik uiteindelijk op een punt kwam waarop ik kon zien hoeveel dit me kostte:  angst en paniek waren de eerste signalen van wat uiteindelijk een burn-out bleek.  En een pad van zelfonderzoek diende zich aan. Bewust worden van mijn patronen, werkelijk doorzien wat er gaande was. Dankzij ademwerk kon ik echt een laagje dieper zakken.  Waar ik echt werkelijk alle delen van mezelf heb leren kennen en heb mogen omarmen en langzamerhand steeds zachter voor mezelf heb leren zijn. Stap voor stap helder aanvoelen en aangeven wat er zich van binnen afspeelt en vanuit liefde voor mezelf leren zorgen. Enorm fascinerend  vond ik het om te merken hoe ik mij persoonlijk kon ontwikkelen in dit proces, waarbij aandacht voor lichaam en gevoel centraal stond. De ademsessies brachten mij weer bij mijzelf. En zo kon ik dan ook niet anders dan verder de verdieping in duiken om zelf dit werk te delen met anderen. En ook de reis als (adem)therapeut blijft een prachtige weg. Het raakt je in de kern, blijft je spiegelen en geeft je de ruimte om dat wat er speelt volledig te integreren.  Met meer (zelf)vertrouwen, ontspanning, inspiratie en een meer liefdevolle relatie met mezelf en anderen als gevolg. Ik vind het belangrijk om de kennis vanuit de psychologie ook te integreren in mijn werk, om zo een totale begeleiding te kunnen bieden. 

Altijd zullen we onszelf weer uit mogen nodigen om te zien wat ons weghoudt van onze kern. Weer terugkeren in verbinding met ons lichaam en gevoel. Om vanuit zachtheid en liefde eigenaarschap te kunnen nemen over ons leven en zo meer in onze kracht komen te staan. 

Ademhaling, onze basisbehoefte, die zoveel positieve effecten heeft op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Ik deel dit graag met iedereen!

 

Ik hoop  de wereld een stukje mooier te maken door voor heling en groei te zorgen door middel van het vergroten van ons bewustzijn. Weer verbinden met onze kracht en ons lichaam om zo het leven ten volste te kunnen leven.

                                                                                   
Ik houd enorm van dansen, reizen, creatief zijn met lekkere gerechten, verdiep me graag in de cycli van het lichaam en  de natuur en heb nu 4 jaar een relatie met mijn lieve Israëlische vriend. Daarnaast ben ik werkzaam als diëtist/leefstijlcoach en ondersteun ik cliënten bij hun relatie met voeding & leefstijl bij Dieetplaneet in Amsterdam.

 

 

Achtergrond:

6 jaar ervaring als therapeut met ademwerk in o.a.:

- Transformational Breath  bij www.paradijsopaarde.nu 

- Opleiding tot Bewust Verbonden Adem Trainer bij www.paradijsopaarde.nu

- Dan Brulé's Breathwork Fundamentals Training 

- Traumawerk, delenwerk 

- Ademruimte Breathwork basics 

Daarnaast:

- Acceptance and Commitment Therapy & Coaching (ACT) - Puur Jezelf 

- Bsc Nutrition and Dietetics tot Diëtist aan de HvA. - 2020

- Holistic Psychologist Work

Ademcoaching | Breathwork Amsterdam | Ademcoach | Ademwerk Amsterdam

INFO

Mees Stegeman

Sumatrastraat 198 HS

Amsterdam Oost

kvk-nummer 81625179

CONNECT

info@spacebymees.com

06-11366539