Ademwerk 

Steeds meer mensen ontdekken de kracht en wetenschap van ademwerk. Ademen doen we natuurlijk iedere dag. Vanaf het moment dat we geboren worden, tot het moment dat we onze laatste adem uitblazen. Maar iedereen heeft een uniek adempatroon. Hieraan kan je letterlijk zien hoe iemand in het leven staat:

Zoals we ademen, zo leven we.  Het lijf is een prachtige spiegel.

Allemaal  hebben we ervaringen in het leven die ons adempatroon beïnvloeden.  Onbewust doseren we in het dagelijks leven onze ademhaling, of zetten we hem vast.

En zo controleren, of onderdrukken we met onze adem gevoelens en emoties door bijvoorbeeld in het buikgebied spieren aan te spannen, hoger te ademen, of simpelweg minder voluit te ademen.⁣ 

De hele dag door worden we getriggerd door dingen die in onze buitenwereld gebeuren. Iedereen reageert daar anders op, ook afhankelijk van jouw ervaringen in het leven, en je interpretaties en overtuigingen hierbij. We hebben het vaak niet door: er gebeurt iets, en ons lijf en zenuwstelsel reageert pijlsnel in de vorm van fysieke reacties, gedachten en gevoelens.  De simpelste, snelste en meest effectieve manier om hier inzicht in te krijgen, is via je lijf en je ademhaling.                                              Samenwerkend met het zenuwstelsel, is het letterlijk de poort naar binnen.  Het maakt je bewust van je beperkende gedachten, emoties, overtuigingen en/of patronen die repeterende gedachten of emoties voortbrengen. Deze herinneringen liggen opgeslagen in je onderbewuste, in je cellulaire geheugen. Door deze stukken te ontmoeten, en ruimte te creëren in het lijf, vindt er integratie en transformatie plaats.

Zo sta je meer ontspannen in je kracht en durf je je gevoel steeds vaker toe te staan, zonder dat je ze probeert weg te duwen.

Werken met de adem betekent ons bewustzijn inzetten om ons veiliger te leren voelen bij onszelf. De ademtechnieken laten je jouw potentie voelen, zodat jij je talenten, wensen en je doelen helemaal tot bloei kan laten komen. 

Lees meer over de 1:1 trajecten. En wees welkom voor een gratis online kennismakingsgesprek!

 

Breathwork Amsterdam
Breathwork Amsterdam

Verlang jij het volgende:

Leven in verbinding met je lijf

Expressie geven aan jouw gevoelens en verlangens

Acceptatie van wat is, en meer in het moment leven

Balans in hart en hoofd bij het maken van keuzes

Meer vertrouwen, energie, zelfzorg en liefde voor jezelf

In veiligheid ruimte creëren voor de integratie van opgeslagen en onverwerkte emoties

Jouw unieke zelf durven zijn en jouw ruimte in te nemen

Diepere verbinding met de mensen om je heen

Uitbreiding van zelfzorg: gedag zeggen tegen de patronen die jou niet meer dienen

Jouw grenzen beter voelen en aangeven

In lijn leven met jouw waarden: jouw verlangens en dromen

Dit alles om jouw leven ten volste te kunnen leven.

Een verdiepend 1-1 traject is voor jou als jij: 

 • Jezelf en jouw behoeften (nog) beter wenst te leren kennen, en hiernaar te luisteren
 • Verlangt vanuit liefde en compassie te verbinden met jezelf en je lijf
 • Eerder opgedane inzichten in therapie nu werkelijk wenst te Voelen, belichamen en integreren
 • Onrust, spanning of burn out klachten ervaart
 • Jezelf meer rust en ruimte gunt
 • Minder wilt leven vanuit ‘moeten’ en hoofd, en juist meer vanuit signalen van je lijf en verlangens
 • Met meer vertrouwen in jezelf in het leven wenst te staan 
 • Meer vrijheid en ontspanning wilt ervaren in lijf en leven
 • Het gevoel hebt dat je niet helemaal bij de kern kan komen, ondanks dat je al veel innerlijk werk hebt verzet
 • Je zenuwstelsel 'aan' staat en wenst deze naar veiligheid te brengen
 • Verlangt jezelf meer uit te drukken of je grenzen aan te geven
 • Een gezondere relatie met je lijf en voeding verlangt 

Een veilige haven zijn voor jezelf.  

Laten we kennis maken 

Heb je interesse in het 1-1 traject, maar twijfel je nog? Je bent vrij om een een gratis (online) vrijblijvend kennismakingsgesprek in te boeken van 30 minuten. Ik maak graag kennis met je en hoor graag jouw verhaal! Er is uiteraard ruimte om al je vragen te stellen. - No strings attached!


Fysiek

Onze ademhaling is een directe spiegel van hoe het met ons gaat. In de westerse wereld gebruiken we maar een beperkt deel van onze ademcapaciteit. Dit kan lichamelijke klachten en vermoeidheid opleveren. Een ademsessie laat je voelen waar je meer mag  openen en verzachten.  Aan de hand van een analyse van jouw ademhalingspatroon, komen beperkende of onnatuurlijke ademhalingspatronen naar de oppervlakte en verbetert de efficiëntie van jouw ademhalingsmechanisme. Het masseert je interne organen en lymfe, en versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam.  

 

Mentaal / emotioneel

Je gemoedstoestand en emoties worden geassocieerd met verschillende ademhalingspatronen.

Is het je ooit opgevallen dat wanneer je gestrest, angstig of bang bent, je kort en oppervlakkig ademt?

Ook bij andere emoties, die we liever niet willen voelen of die te pijnlijk zijn om helemaal te ervaren, kunnen we onze adem vastzetten.

Deze onverwerkte oftewel niet getransformeerde gevoelens, emoties, verlangens, sensaties, slaan we op en kunnen ons op verschillende manieren belemmeren in het hier en nu. 

Bewust verbonden ademen geeft je de mogelijkheid in te checken bij jezelf en in contact te komen met je onderbewuste. We kunnen onverwerkte emoties doorvoelen en integreren en daarmee ruimte maken voor het hier en nu.

Spiritueel

Mensen bestaan uit cellen, die bestaan uit deeltjes van vibrerende energie. Zelfs je gedachten, gevoelens en emoties zijn vibrerende energie. In de natuurkunde vertelt de Wet van Entrainment ons dat als je een extreem hoge trillingsfrequentie in het lichaam creëert, elke lage vibratie-energie (inclusief emoties zoals woede, angst, angst, schuld) wordt geïntegreerd en getransformeerd naar die van een hogere vibratie.

Je kunt helderheid ervaren en duidelijker voelen wat jouw missie of  purpose is en welke richting je op wilt in het leven.

Jouw intuïtie krijgt de ruimte, waardoor je meer en meer trouw kunt blijven aan jezelf, ook in contact met de ander. 

Learning about your breathing pattern will bring compassion & opportunity to regulate your nervous sytem, thoughts & emotions.

Ervaringen

rebirthing

Benieuwd naar de kracht van jouw adem?

>> BOEK EEN SESSIE <<


INFO

Mees Stegeman

Sumatrastraat 198 HS

Amsterdam Oost

kvk-nummer 81625179

Algemene Voorwaarden

CONNECT

info@spacebymees.com

06-11366539