Over Transformational Breath®

Ademen doen we iedere dag. Iedereen heeft een uniek ademhalingspatroon. Hieraan kan je zien hoe iemand in het leven staat. Zoals we ademen, zo leven we. Als jong kind kiezen we er al (onbewust) voor onze ademhaling te doseren of vast te zetten. Door niet alles te ademen, hoeven we namelijk niet alles te voelen. Door bewust te kiezen voor een volledig verbonden ademhaling (zonder pauzes), nodigen we elk stukje van onszelf uit het weer te laten stromen en vollediger te ontspannen. 

 

Een ademsessie werkt in op verschillende niveaus

 


Fysiek niveau


Mentaal/Emotioneel niveau


Spiritueel niveau


Ongeveer 75% van onze energie verkrijgen we door zuurstof, door te ademen. En ongeveer 70% van de afvalstoffen in ons lichaam wordt afgevoerd via lucht die we uitademen. Bij een ademsessie leer je hoe je vollediger en effectiever kan ademen en wordt dit proces dus geoptimaliseerd. Gebruik van het middenrif in de ademhaling ondersteunt ook de hartfunctie en versterkt de bloedsomloop.       

Je zult je energieker, meer ontspannen en fitter voelen. 

Onze emotionele staat is terug te zien in onze adem. Spanning, stress, onderdrukte of onverwerkte emoties en overtuigingen  uit het verleden. Deze liggen allemaal opgeslagen in het onderbewuste en zijn fysiek opgeslagen in ons celgeheugen.  

Een ademsessie brengt deze herinneringen uit ons onderbewuste naar boven en zorgt voor acceptatie, integratie en transformatie. 

 

Door ons lichamelijk en mentaal/emotioneel vrij te maken, komen we meer in contact met wie we werkelijk zijn. Volledig in onze eigen kracht, vanuit ontspanning en rust. Er ontstaat meer helderheid, je weet en voelt beter wat goed voor je is, zodat je de juiste beslissingen neemt. Daardoor is het mogelijk om meer in het nu leven, en krijg je beter inzicht in welke emoties van jou zijn en welke van een ander.