Bewust Verbonden Ademen

Ademen doen we iedere dag. Als jong kind kiezen we er al (onbewust) voor onze ademhaling te doseren of vast te zetten.  Allemaal  hebben we ervaringen in het leven die ons adempatroon beïnvloeden. Iedereen heeft een uniek adempatroon. Hieraan kan je letterlijk zien hoe iemand in het leven staat: Zoals we ademen, zo leven we.  Naarmate we ouder worden en door hoe de maatschappij vorm gegeven is, leren we het als het ware af om  onze gevoelens toe te laten en werkelijk te doorvoelen. 

Onze  ademhaling  is verbonden met ons gevoel en onbewust controleren of onderdrukken we gevoelens en emoties door bijvoorbeeld in het buikgebied spieren aan te spannen en hoger te ademen, gespannen uit te ademen, of simpelweg minder voluit te ademen.⁣ En al deze emoties of gevoelens die we met onze adem hebben gecontroleerd of onderdrukt, kunnen we niet verwerken. De bewust verbonden adem maakt je bewust van je beperkende gedachten, emoties, overtuigingen en/of patronen die repeterende gedachten of emoties voortbrengen.

Vervolgens kunnen we onze adem bewust inzetten om weer in verbinding te komen met ons gevoel en ons lichaam. De ademtechnieken laten stress, onderdrukte/ onverwerkte emoties, negatieve gedachten of overtuigingen en trauma’s uit het verleden uit je onderbewuste omhoogkomen. Door middel van de adem kunnen we vervolgens afscheid  nemen van de blokkades, verdrongen emoties of patronen die jou niet langer dienen. Deze herinneringen liggen opgeslagen in je onderbewuste, in je cellulaire geheugen. Door middel van de adem, lost de herinnering aan die gedachte, emotie, of dat idee op uit je cel geheugen. Hier planten we dan heel bewust het zaadje van de gewenste positieve intentie, zodat je die intentie nu en continu als jouw waarheid aan kunt gaan nemen. Dit zorgt voor acceptatie, integratie en transformatie van belemmeringen en klachten en brengt je naar je kern. Zo sta je meer ontspannen, blij en in je kracht in het leven en durf je je emoties toe te staan, zonder dat je probeert ze weg te duwen, veranderen of fixen.

 Door bewust te kiezen voor een volledig verbonden ademhaling, nodigen we elk stukje van onszelf uit het weer te laten stromen en volledig te ontspannen. 

Werken met de verbonden adem betekent ons bewustzijn inzetten om helemaal Rauw onszelf te zijn. De ademtechnieken laten je jouw potentie voelen, zodat jij je talenten, wensen en je doelen helemaal tot bloei kan laten komen. 

 

Een ademsessie werkt in op verschillende niveaus


Fysiek 


Tenzij je volledig ademt, krijgen jouw cellen niet de zuurstof die je nodig hebt voor een optimale gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 2/3 van onze energie afkomstig is van onze ademhaling en dat 70% van de gifstoffen via de adem wordt verwijderd. Het masseert en versterkt je interne organen, je ademhalingssysteem en je buikspieren.
Aan de hand van een analyse van jouw ademhalingspatroon, worden beperkende of onnatuurlijke ademhalingspatronen opgeheven en verbetert de efficiëntie van jouw ademhalingsmechanisme om de gezondheid en vitaliteit van het lichaam te transformeren dat zorgt voor:

 • Meer energie 
 • Verhoogde ontgifting
 • Verbeterde ademhalingscapaciteit
 • Versterkte immuunrespons
 • Verbeterde stofwisseling en spijsvertering
 • Verlichting van spierspanning

 

Mentaal/Emotioneel 


Je gemoedstoestand en emoties worden geassocieerd met verschillende ademhalingspatronen.

Is het je ooit opgevallen dat wanneer je gestrest, angstig of bang bent, je kort en oppervlakkig ademt, maar als we ons gelukkig en kalm voelen, onze adem vol en ontspannen is?
Tijdens een ademsessie leer je hoe je bewust de diepte, het ritme en de snelheid van jouw ademhaling kunt veranderen om de signalen die het ademhalingssysteem naar de zenuwen in de hersenen verzendt te hacken. Dit transformeert:

 • Stress naar kalmte
 • Reageren naar antwoorden
 • Klagen naar medeleven
 • Horen naar luisteren
 • Onenigheid naar balans
 • Scheiding naar eenwording
 • Schuld naar oplossen

 

Spiritueel 


Mensen bestaan uit cellen, die zijn gemaakt van atomen, die bestaan uit deeltjes van vibrerende energie. Zelfs je gedachten, gevoelens en emoties zijn vibrerende energie. In de natuurkunde vertelt de Wet van Entrainment ons dat als je een extreem hoge trillingsfrequentie in het lichaam creëert, elke lage vibratie-energie (inclusief emoties zoals woede, angst, angst, schuld) wordt geïntegreerd en permanent wordt getransformeerd naar die van een hogere vibratie. Hierdoor kun je:

 • Blijvend onderdrukte emoties, oude mentale banden en gevoelens van gebrek en beperking op lossen
 • Ontspanningsreactie verdiepen
 • Creativiteit en expressie verhogen
 • Verbinden met een dieper gevoel van zelfexpressie
 • Toegang krijgen tot een hogere bewustzijnsstaat
 • Helderheid en vreugde vergroten

Ervaringen

Nieuwsgierig geworden ? Plan een gratis kennismakingsgesprek!

INFO

Mees Stegeman

Sumatrastraat 198 HS

Amsterdam Oost

kvk-nummer 81625179

CONNECT

info@spacebymees.com

06-11366539